Üdvözöllek a Csicsóka Király oldalán!


Csicsókaleves

HOZZÁVALÓK

  • 1kg csicsóka
  • 1.5l víz
  • 2dl tejfől
  • 1ek olivaolaj
  • 1ek liszt
  • 1ek kakukkfű
  • 1fej vöröshagyma
  • 1db leveskocka

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csicsókát folyó víz alatt megsúroljuk, és apró kockákra vágjuk (nem kell meghámozni).
  2. A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csicsókát és a kakukkfüvet, megsózzuk, elkeverjük, és felöntjük 1,5 l vízzel, majd beledobjuk a leveskockát. Addig főzzük, míg a csicsóka puhulni kezd (figyeljünk, mert gyorsan megfő!).
  3. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, és a leves meleg levéből kis adagokkal, kanalanként felhígítjuk, majd a csicsókához hozzáadjuk. 

© Minden jog fenntartva.