|
|
Csicsókaleves 
HOZZÁVALÓK
- 1kg csicsóka
- 1.5l víz
- 2dl tejfől
- 1ek olivaolaj
- 1ek liszt
- 1ek kakukkfű
- 1fej vöröshagyma
- só
- 1db leveskocka
ELKÉSZÍTÉS
- A csicsókát folyó víz alatt megsúroljuk, és apró kockákra vágjuk (nem kell meghámozni).
- A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csicsókát és a kakukkfüvet, megsózzuk, elkeverjük, és felöntjük 1,5 l vízzel, majd beledobjuk a leveskockát. Addig főzzük, míg a csicsóka puhulni kezd (figyeljünk, mert gyorsan megfő!).
- Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, és a leves meleg levéből kis adagokkal, kanalanként felhígítjuk, majd a csicsókához hozzáadjuk.
|
|
|