Üdvözöllek a Csicsóka Király oldalán!


Csicsókakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csicsóka

  • 1 közepes db burgonya

  • 1 közepes fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 dl főzőtejszín

  • 1 ek olívaolaj

  • 1 leveskocka

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • szeletelt bacon

Elkészítés:

  1. A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk.
  2. A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg.
  3. Hozzáadjuk a krumplit és a csicsókát, felöntjük 1 l zöldséglevessel, ha kell sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsük.
  5. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, tálaljuk.
  6. pirított baconnel tálaljuk

Jó étvágyat!


© Minden jog fenntartva.